15-05-2017

Finale avond van het Stichts rondje

Maandag 8 mei was het dan eindelijk zo ver, de finale avond van het Stichts rondje, een avond waar topschutters elkaar ontmoeten en hun vereniging voor tenminste een jaar op de Stichtse kaart proberen te zetten.
Dit seizoen waren de avonden achtereenvolgens georganiseerd door Zeist, Scherpenzeel, Woerden, Baarn, Driebergen en nu dus bij Prins Hendrik '88 in Amersfoort.
Scherpenzeel gaf acte de presence met 4 schutters, van jong naar oud (dus niet van dik naar dun) zijn dat Robin Schuurman, Kees Bos, Jhon Baan en Jan Vlastuin.
Tevens had Scherpenzeel 2 supporters meegenomen, te weten Goof (met het witte kapsel) en Ramon (met het zwarte kapsel).
Bij binnenkomst in de gezellige kantine (uiteraard na inschrijven in het presentieregister) deelde de dame van dienst de baannummers uit, en kon na het nuttigen van een opstart-koffie begonnen worden met de wedstrijd. Zoals gebruikelijk zoeken we bij uit-wedstrijden altijd naar excuus punten om een eventueel slechte score aan te kunnen wijten.
Vaak is er wel wat aan te merken op het licht, de temperatuur, omgevingsgeluid of anderszins storende factoren, in dit geval bleek de bekende gele plakbandstrook ter breedte van de halve kaart het mikpunt van kritiek. Aangezien alle schutters uiteraard in dezelfde omstandigheden schieten maakt het per saldo weinig uit, maar voor de gemoedsrust is het altijd prettig zo'n zondebok achter de hand te hebben.
Scherpenzeel stond derde in de tussenstand, en zou bij wonderbaarlijk schieten (gebeurt alleen bij juiste sterrenstand) nog 2e kunnen worden, maar we hebben de 2e plaats (7987) toch aan Robin Hood Woerden gegund, dus is Scherpenzeel met de 3e prijs (7935, slechts 52 punten achter nr 2) naar huis gegaan. Driebergen werd 6e met 7225 punten, Zeist 5e (7394), Baarn 4e (7780). De winnaar is Prins Hendrik geworden met 8339 punten, wat een nette prestatie is.
Guus deed een dankwoord aan alle schutters en was blij met de nieuwe gezichten die bij het Stichts rondje verschijnen.
Volgend seizoen hebben de Scherpenzeelse schutters zich voorgenomen hun beste schiet-beentje voor te zetten en de hoofdprijs niet langer handen te geven.

15-05-2017

Twee prijzen op klein kaliber karabijn

Op dinsdag 9 mei zijn twee teams van onze vereniging naar Barneveld gegaan om deel te nemen aan de Cup KKK binnen de Schiet Kring Gelderse Vallei.
Wij hebben bij het onderdeel knielend 12 meter een derde plaats behaald;
Jan Groenewoud behaalde 298 punten, Kees Bos 296 punten, en Rein Rotte 283 punten. Totaal 876 punten.
Bij het onderdeel liggend 50 meter een tweede plaats:
Ad Verbeek 294 punten, Martin Wigtman 292 punten, Geert-Jan Vermeulen 279 punten. Totaal 865 punten.
Op beide onderdelen werden de teams van De Eendracht uit Barneveld eerste met 895 en respectievelijk 872 punten.

Koninklijke Onderscheiding voor Martin Wigtman

Natuurlijk is het inmiddels wijd en zijd binnen de vereniging bekend, dat het welbekende lid Martin Wigtman op 26 april 2017 gelauwerd is met een Koninklijke Onderscheiding. Hoewel de volkmond het enigszins denigrerend de lintjesregen noemt, is het niet zo dat die onderscheidingen zo maar als regen uit de lucht komen vallen.

In de 40 jaar dat Martin nu lid is van de schietvereniging heeft hij niet stilgezeten. Hij heeft zich als schutter in de 40 jaar bijzonder verdienstelijk gemaakt als schutter. Dit op tal van disciplines binnen het schieten; denk aan klein- en groot kaliber pistool, klein kaliber geweer en k.k.karabijn. Maar ook groot kaliber zoals militair- en standaard geweer. Op tal van wedstrijden, met name binnen de Schiet Kring Gelderse Vallei, heeft hij onze vereniging op een goede en positieve wijze in de spotlichten gezet. Menige prijzen zijn door hem of met hem binnen een team binnengehaald. En daar is nog geen einde aan gekomen.
Hij is zeer nauw betrokken geweest bij de bouw van het huidige verenigingspand. Is schietinstructeur en heeft mening schutter opgeleid en van advies gediend. Als lid van de wedstrijdcommissie verzorgd hij al jaren de telling van de (interne)competities en postcompetitie KKP van de SKGV.

Daarnaast verricht hij veel werk voor de verenigingen Oud-Scherpenzeel en de Grebbelinie. Bij die laatste verzorgd hij zeer regelmatig lezingen, excursies en wandelingen.

Martin, nogmaals gefeliciteerd.