03-11-2017

Finale Interne Competitie KKP

Ook dit jaar is er weer een finale gehouden van de Interne Competitie KKP bij ons op de vereniging. Zoiets moois kan je niet overslaan. Ieder jaar is deze finale spannend. Vorig jaar nog moesten de laatste twee schutters met een gelijke stand aan de laatste twee schoten beginnen. Zo spannend was het dit jaar niet. Ere wie ere toe komt.

Deze finale werd gehouden op woensdag 25 oktober jongsleden. Vanaf oktober vorig jaar tot en met september dit jaar hebben eerst de deelnemende schutters vijf wedstrijdseries geschoten. Er waren dit jaar 19 leden die zich voor deze competitie hadden ingeschreven. Helaas hadden er een aantal de vijf wedstrijdseries niet afgeschoten. Aan de hand van de ranglijst waren de acht hoogst geplaatste schutters uitgenodigd voor het deelnemen aan de finale.

Na een woord van ontvangst werd de aandacht gevestigd op de hoofdsponsor van de Interne Competitie KKP zijnde "Piet's Broodjes" uit Scherpenzeel. En tevens op de co-sponsor; landgoed / wijnhuis "De Salentein" uit Nijkerk.

Dit alles was niet te missen. De prachtige prijzentafel met wijnen en waardebonnen sprong aardig in het oog. Zonder de financiŽle steun was het ondenkbaar geweest dat de waardebonnen op liepen tot relatief grote bedragen. Dat een ieder een duopakket uitstekende wijnen ontving was geheel en al afkomstig van genoemd wijnhuis. En te midden van dit alles stond voor het eerst een prachtige wisselbokaal. Tot dit jaar was er een wisselplaquette, maar die was vol en bekrast. Wat wil je na 20 jaar. Ook deze wisselbokaal was geschonken door Piet Ritmeester als eigenaar van "Piet's Broodjes".

Baancommandant die avond was Rein Rotte. Samen met Jan Groenewoud, Peter Post en Goof de Vries voerde hij de regie over de wedstrijd.

De finalisten waren in volgorde van rangschikking Mark Spee, Jhon Baan, Martin Wigtman; tot zover een kopie van vorig jaar. Daarna volgden Gert Jan Hoolwerf, Jan Vlastuin, Ad Verbeek, Frank van Woudenberg en Kai Biener.

Deze finale bestond uit een serie van in totaal 20 schoten. En ongeacht de bereikte resultaten in de voorronden begon een ieder met 0 punten. Dus iedereen had gelijke kansen. Eerst moesten alle schutters twee keer over een serie doen van drie schoten. Dit in elk 150 seconden. Waarna de resultaten benoemd werden. Daarna werden er schot voor schot 14 schoten gedaan. Dit binnen 50 seconden per schot. Tussen de schoten door werden de scores medegedeeld. Dus dat voerde de spanning behoorlijk op. En na elke twee enkelvoudige schoten viel de laagste schutter af. Jhon Baan begon de wedstrijd met een indrukwekkende serie van drie tienen. De enige die hem kon volgen met twee tienen was Gert Jan Hoolwerf. In de beginfase lieten Kai Biener en Ad Verbeek een paar steekjes vallen. Voor Kai was dit de eerste keer dat hij aan de finale mee deed. Hij heeft nog niet zo lang een eigen wapen en was er volgens eigen zeggen nog lang niet aan toe. Kai viel als eerste af. Nam wel een mooie ervaring mee naar huis. Als tweede viel Ad Verbeek af. Hij kon door omstandigheden zich niet goed genoeg concentreren. Daarna vielen Jan Vlastuin en Frank van Woudenberg af. Intussen had Jhon Baan na een paar achten en negens wederom een voortreffelijke serie van maar liefst zever tienen op de kaart gegooid. Gert Jan Hoolwerf was de volgende die zijn pistool kon laten liggen. De podiumplaatsen waren dus voor Mark Spee, Jhon Baan en Martin Wigtman. Tot veler verbazing moest Mark Spee, winnaar van vorig jaar, de andere twee voor laten gaan. Nog twee schoten te gaan voor beide mannen. Elke oplettende toeschouwer wist intussen wel wie van die twee een ruime voorsprong had. Maar zeg nooit nooit. Maar met twee maal een negen gaf Jhon de wist niet uit handen.

Waardoor Jhon Baan Kampioen KKP werd van schietvereniging Scherpenzeel. En uit handen van Piet Ritmeester de "Piet's Bokaal" overhandigd kreeg.

De uitslagen:
1. en Kampioen KKP 2017: Jhon Baan met 187 punten (20 schoten).
2. Martin Wigtman; 167 punten (20 schoten).
3. Mark Spee; 150 punten (18 schoten).
4. Gert Jan Hoolwerf; 131 punten (16 schoten).
5. Frank van Woudenberg; 105 punten (14 schoten).
6. Jan Vlastuin; 91 punten (12 scoten).
7. Ad Verbeek; 72 punten (10 schoten).
7. Kai Biener; 40 punten (8 schoten).

Bij de prijsuitreiking werden Martin Wigtman als teller van alle Interne Competities en Rein Rotte, Jan Groenewoud, Peter Post en Goof de Vries als baancommandant en tellers in het zonnetje gezet. Schietvereniging Scherpenzeel kan terugkijken op een zeer spannende en geslaagde finale van de Interne Competitie KKP 2017.
*AV