16-09-2018

Allroundwedstrijd Junioren

Natuurlijk is er dit jaar weer binnen onze schietvereniging een Allroundwedstrijd Junioren gehouden. Aanvankelijk stond die wedstrijd gepland op 12 oktober, maar omdat één van de jeugdtrainers dan voor een langere periode in het buitenland is werd deze wedstrijd verzet naar vrijdag 14 september. Naast de gebruikelijke disciplines voor de jeugd zoals luchtpistool en luchtgeweer werd er ook weer met een CO2-pistool op ballonnen geschoten en een aantal schoten opgelegd met een grootkaliber-geweer.
Wat die avond direct op viel was dat deze wedstrijd gesponsord werd door het bedrijf E en P uit Scherpenzeel. Niet alleen doordat er spandoeken van dat bedrijf in het gebouw hingen. Maar ook doordat de prijzentafel er beter uit zag dan in eerdere jaren.

De groep bestond uit 11 jeugdige schutters. Drie daarvan deden buiten mededinging mee omdat zij qua leeftijd net zijn overgegaan naar de senioren. Ik zou haast zeggen traditiegetrouw werd er zo rond half acht begonnen met het "fun-schooting". Zijnde het op snelheid kapot schieten van 5 ballonen met een CO2-pistool. Daarna werden de voor de jeugd gebruikelijke disciplines luchtgeweer en luchtpistool geschoten. Ook kwam het schieten met een kleinkaliber-geweer aan bod. Weliswaar opgelegd, maar met z'n wapen wordt normaal niet geschoten bij de jeugd, best spannend dus. Maar al vlug werden mooie kaarten getoond met hoge scores. Ook werd er met een grootkaliber-geweer geschoten. Vijf schoten met de Heckler & Koch van de vereniging. Geschoten werd met behulp van een tweepoot op een afstand van 50 meter. Nieuw voor de jeugd dus.

Sinds kort bestaat de jeugdgroep niet alleen uit jonge heren. Maar zijn er ook twee jeugdige dames bezig met de schietsport. En niet onverdienstelijk zou die avond blijken.

Al snel werd duidelijk dat Daniel Etienne bij tal van disciplines zeer goed uit de bus kwam. Maar de scores van Jelle en Anthony van Manen mochten er ook zijn. Nieuwkomer Esra van Roon verbaasde menig toeschouwer. Een heleboel disciplines waren nog onbekend voor haar en toch wist zij goed te scoren. Kortom een spannende wedstrijd.

Even wat opvallende uitslagen: Cornelis van Eckenveld: 1e bij KKG met 95 punten en 1e bij Luchtgeweer knielend met 73 punten. Opvallend in negatieve zin was de uitslag van Daniel Etienne bij dit laatste onderdeel. Slechts derde met 66 punten. Eigenaar van een eigen wapen en natuurlijk, zijn discipline is Luchtgeweer staand, maar dat zit niet in deze allround-wedstrijd. Hij was er niet blij mee. Gelukkig kon Daniel het totaal ophalen met een 1e plaats GKG met 20 punten en een 1e plaats Fun-schooting in een tijd van 5,12 seconden voor alle vijf de balonnen. Ook opvallend waren enkele scores voor Esra: Een 2e plaats Luchtgeweer knielend met 70 punten en een 2e plaats GKG met 14 punten. Het podium voor Luchtpistool ging naar de heren Jelle van Manen (1e met 82 punten), Anthony van Manen (2e met 78) en Nick van Knobelsdorff (3e met 70). Menno van der Horst, Derrick Rijksen en Stijn van de Veen hebben zoals gezegd buiten mededinging meegedaan. Maar binnen deze wedstrijd had hun deelname wel een meerwaarde. Onder andere werd er door hen uitleg gegeven aan de jongeren omtrent houding en schietvaardigheid.

Met dit alles was de wedstrijd gestreden en kon het eindklassement opgemaakt worden. Ondertussen zat iedereen al weer aan de cola met een bord patat. Natuurlijk werd er als eerste aandacht geschonken aan de sponsor voor de Allroundwedstrijden, zijnde het bedrijf E en P te Scherpenzeel. Een bedrijf wat zich bezig houd in de laswereld met opleiding, techniek en uitzend. Dit bedrijf sponsorde de mooie bekers en madailles welke alle prijswinnaars ten deel vielen. Tevens werden de jeugdtrainers Germen van de Haar en Hans Davelaar bedankt, evenals de vaste begeleider Cees Davelaar.

Aan een volle en gezellige bar werd er bekend gemaakt wie er de besten drie waren in elke discipline. Zij ontvingen medailles. In het totaalklassement ontvangt de winnaars van de onderdelen 11 wedstrijdpunten. De nummers twee 10 punten en vervolgens aflopend per uitslag.

Nick van Knobelsdorf werd 5e met 40 punten, Cornelis van Eckenveld 4e met 40 punten. Nog een punt meer was er voor Anthony van Manen die daardoor 3e werd. Tromgeroffel al om; wie tweede en wie eerste. De volgende naam weke genoemd werd was die van Esra van Roon. Esra dus 2e, geheel onverwachts voor velen, dit met 44 punten. Allround-Junioren Kampioen werd Daniel Etienne met slechts één punt meer, proficiat.
*AV