Nieuws archief november 2016

...Terug

02-11-2016

DAVERENDE FINALE KLEIN KALIBER PISTOOL

Zoals gebruikelijk is er ook dit jaar weer een finale gehouden van de Interne Competitie KKP bij onze schietvereniging. Ieder jaar is deze finale spannend. Dit jaar was het niet anders. De laatste twee schutters moesten met een gelijke stand aan de laatste twee schoten beginnen. Deze finale werd gehouden op woensdag 26 oktober. Vanaf oktober vorig jaar hadden de deelnemende schutters vijf wedstrijdseries geschoten. Aan de hand van de ranglijst waren de acht hoogst geplaatste schutters uitgenodigd voor het deelnemen aan de finale.

Na een woord van ontvangst werd de aandacht gevestigd op de hoofdsponsor van de Interne Competitie KKP zijnde "Kluswijs - van Elst" uit Scherpenzeel. En tevens op de co-sponsor; gasterij / wijnhuis "De Salentein" uit Nijkerk. Er stond namelijk een prachtige prijzentafel.

Baancommandant die avond was Rein Rotte.

De finalisten waren in volgorde van rangschikking Mark Spee, Jhon Baan, Martin Wigtman, Ad Verbeek, Frank van Woudenberg, Jan Vlastuin en Ron Broekhuizen. Deze finale bestond uit een serie van in totaal 20 schoten. Eerst moesten alle schutters twee keer over een serie doen van drie schoten. Daarna werden er schot voor schot 14 schoten gedaan. Tussen de schoten door werden de scores medegedeeld. Dus dat voerde de spanning behoorlijk op. En na elke twee enkelvoudige schoten viel de laagste schutter af. Deze keer na het 10e schot. Als eerste viel Ron Broekhuizen af. Gevolgd door Ad Verbeek. Daarna vielen Frank van Woudenberg en Jan Vlastuin af. De podiumpaatsen waren dus voor Mark Spee, Jhon Baan en Martin Wigtman. Martin moest echter de andere twee voor laten gaan. Na hun achttiende schot waren Mark en Jhon op een gelijke stand gekomen van 156 punten. Nog twee schoten te gaan voor beide mannen. Jhon was daarbij iets minder. Waardoor Mark Spee Kampioen KKP werd van schietvereniging Scherpenzeel.

De uitslagen:
1. en Kampioen KKP 2016: Mark Spee met 175 punten (20 schoten).
2. Jhon Baan; 172 punten (20 schoten).
3. Martin Wigtman; 153 punten (18 schoten).
4. Jan Vlastuin; 131 punten (16 schoten).
5. Frank van Woudenberg; 111 punten (14 schoten).
6. Ad Verbeek; 92 punten (12 schoten).
7. Ron Broekhuizen; 63 punten (10 schoten).

Schietvereniging Scherpenzeel kan terugkijken op een zeer spannende en geslaagde finale van de Interne Competitie KKP 2016.