Nieuws archief juli 2014

26-07-2014

Stefan Stoffelsen Nederlands kampioen luchtpistool.
(Frank van Woudenberg)

Arnhem – De Scherpenzeler Stefan Stoffelsen schoot op 28 mei j.l. tijdens het NK luchtpistool een nieuw record en werd Nederlands kampioen. Op de kwalificatiewedstrijd won Stefan met gemak en mocht daarom meedoen aan het evenement NK Luchtpistool van SchietsportTOTAAL op het Nationaal Sportcentrum van NOC*NSF ‘Papendal’ nabij Arnhem.

Op zaterdag 28 juni 2014 werden op Papendal de Nederlandse Kampioenschappen Luchtdrukwapens gehouden in de disciplines luchtgeweer staand en luchtpistool in alle categorieën. Per categorie werden de best gerankte schutters uit Nederland uitgenodigd. Stefan Stoffelsen deed mee met junioren- luchtpistool.

Het NK bestond uit een voorronde waarvan de top-3 dezelfde dag nog een finale schoten. De Scherpenzeler schoot in de voorronde 545 van de 600 punten en plaatste zich daarmee gemakkelijk voor de Finale. De finale was voor hem een nieuwe ervaring omdat de 20 zenuwslopende schoten op commando gedaan werden. Ook werd elk schot met één cijfer achter de komma geregistreerd omdat de scores soms erg dicht bij elkaar liggen.

De meegereisde supporters zagen dat het Scherpenzeelse talent goed begon met een 10,2. Na het tweede schot, 9,9, begon de moed hem iets te ontzinken, maar toen de anderen slechts 10,1 en 6,3 schoten was het dipje direct voorbij. Het liep de volgende schoten erg goed en met een voorsprong van bijna 20 punten op nummer 2 werd Stefan met een totaal van 191,9 van de 200 punten Nederlands Kampioen bij de heren Junior-A. Tevens was deze score ook een nieuw record ooit geschoten bij de junioren- luchtpistool op een NK.

26-07-2014

Interne competitie militair geweer.

2013 ligt al heel ver achter ons. Maar op 7 april jongsleden was er toch iets waardoor wij nog even aan 2013 werden herinnert. Vorig jaar werd er namelijk een voorzichtige start gemaakt met onze Interne Competities. Deze werden afgerond met prachtige finales voor KKP en GKP. Voor de geweerdisciplines was er een prijsuitreiking.
Behalve voor de disciplines Militair Geweer knielend en liggend. In 2013 konden er te weinig schietbeurten voor deze IC’s gerealiseerd worden. Vandaar dat deze IC’s doorliepen tot en met februari 2014. Met op 7 april de prijsuitreiking.
Bij Militair Geweer knielend hadden zich vijf deelnemers ingeschreven. En bij liggend negen deelnemers. Maar uiteindelijk hadden slechts drie deelnemers alle vijf de wedstrijden afgeschoten. Meerdere deelnemers waren gestrand op drie of vier wedstrijden. En die kunnen er dan nog zo mooi uit zien. Daar bereik je helemaal niets mee. De drie die uiteindelijk alle wedstrijden hadden geschoten ontvingen een leuke prijs. Deze waren beschikbaar gesteld door de Mitra te Scherpenzeel. En de nummers één ontvingen ook nog een mooie herinneringsplaat. Hieronder de uitslagen.

MG Knielend:
1. Martin Wigtman: 82, 82, 80, 79 en 72 punten; totaal 395 punten.
2. Jackie Veldman: 26, 16, 4, 42 en 17 punten; totaal 105 punten.

MG Liggend:
1. Gert Jan Hoolwerf: 76, 67, 70, 64 en 63 punten; totaal 340 punten.