Nieuws archief 2012

...Terug

02-12-2012

Frank Niermeijer wint kampioenswedstrijd KKP.
(Ad Verbeek)

De Kampioenswedstrijd KKP van de SKGV is ook weer geschiedenis. De finale is op maandagavond 26 november jongsleden in het verenigingsgebouw van schietvereniging Scherpenzeel verschoten. De voorronde was begin die maand bij de vereniging gehouden. Er hadden 48 schutters aan de wedstrijd deelgenomen. De acht besten onder hen waren nu aan bod.

Acht schutters aan start voor de Kampioenstitel KKP 2012 van de SKGV. Kees Bos was vijfde in rij, maar had afgezegd wegens griep. Wel paraat: Een Bennekomer, een schutter uit Achterveld en veel Scherpenzelers De acht schutters waren op volgorde van deelname met achter de naam de totaalscore uit de voorronde en de terugrekening naar de finale: Pim Haanschoten (368/92), Mark Spee (365/91), Henk van de Vliert van Wilhelm Tell uit Bennekom (356/89), Jhon Baan (354/89), Frank Niermeijer (354/89), Ad Verdam van Ons Genoegen uit Achterveld (353/88), Martin Wigtman (352/88) en René Bunschoten (350/88).
Beneden verzamelde de deelnemers en toeschouwers zich onder het toeziende oog van baancommandant Rein Rotte. Rein werd bijgestaan door Jan Groenewoud en Ad Verbeek. Tien schoten moesten er op commando van Rein geschoten worden. En dat viel voor sommigen niet mee. De zevens, achten en negens vlogen links en rechts om de oren. Ook werden er enkele keren een vier geschoten en zelf een één. Maar gelukkig ook nog een hand vol tienen. Omdat twee schutters samen eindigden op de eerste plaats en ook twee op de vierde plaats moesten beide koppels een barrageschot lossen. Voor het eerste koppel ging het slechts om de baanvolgorde. Het tweede koppel moest echter strijden om een plek in de finale. Daarbij schoot Henk van de Vliert een tien en Jhon Baan een acht. Jhon werd daardoor helaas vijfde en viel buiten de finale.
Na een korte pauze werd de finale gehouden. Met op baan 1 Mark Spee (89), baan 2 Frank Niermeijer (89), baan 3 Pim Haanschoten (86) en op baan 4 Henk van de Vliert (85). De eerste schoten gaf al een scheiding te weeg tussen de eerste twee deelnemers en de andere twee. Na het zevende schot stonden Mark en Frank gelijk op een stand van 151 punten en werd alles zeer spannend tot aan het laatste schot. Uiteindelijk wist Frank Niermeijer weer als eerste te eindigen. En wel met 178 punten. Twee punten hoger dan Mark Spee die als tweede eindigde. Bijna de hele serie bleef Pim Haanschoten voor op Henk van de Vliert. Het tij keerde echter bij het achtste schot. Tot twee keer over liep Henk twee punten in en eindigde hij als derde en liet hij Pim achter zich als vierde.
Organisator Ad Verbeek roemde de inzet van de deelnemers, maar wat hem en het organiserend totale wedstrijdteam betreft mogen het er volgend jaar best twee maal zo veel deelnemers zijn. Dank ook aan de vele sponsoren.
Voor alle 8 finalisten en halve-fialisten had de organisatie cadeaubonnen klaarliggen en voor de eerste 4 waren er plaquettes. Dit alles kon tot stand komen door de sponsoring van Bouwbedrijf Osnabrugge uit Scherpenzeel. Ook waren wijnen en tijdschriften beschikbaar voor de winnaars. Korting op de wijnen werd gerealiseerd door Lavite+Lavite. En wapenhandel Jansen VOF uit Veenendaal gaf korting op de waardebonnen. Alle acht de schutters ontvingen bovendien een gratis jaarabonnement op het tijdschrift SAM-wapenmagazine. De organisatie werd tevens financieel gesteund door advertenties van drogisterij Esmeralda uit Scherpenzeel en Startrans, de specialist is versnellingsbakken uit Renswoude.
Ook werden organisatie en medewerkers bedankt. Een fles wijn voor deze en gene. Waardebonnen voor de klassen. En dan de grote prijsuitreiking. De grote beker ging weer naar Frank Niermeijer.

De uitslagen:

1 en Kampioen KKP 2012: Frank Niermeijer met 89 punten als aanvangsgemiddelde over de voorronden en de serie?s 88 en 89, totaal 178 punten.
2 Mark Spee (91); 86 en 87; totaal 176 punten.
3 Henk van de Vliert (89); 81 en 85; totaal 170 punten.
4 Pim Haanschoten (92); 80 en 82; totaal 168 punten.
5 Jhon Baan (89); 81; totaal 170 punten.
6 Ad Verdam (88); 78; totaal 166 punten.
7 Martin Wigtman (88); 77; totaal 165 punten.
8 René Bunschoten (88); 71; totaal 159 punten.
Klik op het plaatje voor een vergroting