Nieuws archief 2011

15-12-2011

Finale Groot Kaliber Pistool schietvereniging Scherpenzeel.
December 2011.

De finale van de zomercompetitie groot kaliber pistool (GKP) ? met daarvoor afgaand een halve-finale ? werd gehouden op woensdag 7 december 2011. Nadat eerst van april tot en met oktober de deelnemende schutters vijf wedstrijdseries hadden geschoten. Aan de hand van de ranglijst waren de acht hoogst geplaatste schutters uitgenodigd voor het deelnemen aan de halve-finale.
Na een woord van ontvangst werd de aandacht gevestigd op de sponsors van de zomercompetitie GKP zijnde de "Mitra" te Scherpenzeel, de ?Meat Combinatie Veluwe? uit Ede en recreatieonderneming "Horizon" uit Voorthuizen. Er stond namelijk een prachtige prijzentafel met vlees- en bierpakketten. Zonder deze financiële steun was dat ondenkbaar geweest.
Rein Rotte voerde als baancommandant samen met Job Bouman en John van Vulpen de regie over de wedstrijd.
De acht hoogst geplaatsten uit de voorronden waren achtereenvolgend in volgorde van positie op de baan en in de ranglijst met achter hun naam het teruggerekend voordeel uit de voorronden; Frank Niermeijer (94), Kees Bos (90), Frank Niermeijer (92), S. P. (89), Martin Wigtman (88), Jan Groenewoud (87), Ad Verbeek (87), Jan Vlastuin (87) en Frank Hagoort (85).
Zo begon Frank Niermeijer de halve-finale met maar liefst 4 punten voorsprong op de anderen. De rest zat aardig dicht bij elkaar. Wat de wedstrijd dus aardig spannend maakte. Deze halve-finale werd in twee series van vier deelnemers afgeschoten. Schot voor schot moest er op commando van de baancommandant één schot gelost worden waarna de scores bekend gemaakt werden. Dit protocol werd tien keer herhaald in de halve-finale.
De hoogste serie in de halve-finale werd afgesloten door Frank Niermeijer met 92 punten. Dat hij door ging naar de finale met de nummer één positie was dan ook niet verwonderlijk. Kees Bos schoot een redelijke serie van 86 punten en ging dus ook door. De nummers drie en vier, zijnde S. P. en Martin Wigtman stelden enigszins teleur met series van 80 en 82 punten. Zij konden dan ook ingelopen worden door Ad Verbeek en Jan Vlastuin. Zij schoten series van respectievelijk 85 en 84 punten. En drongen dus door tot de finale. Wie ook niet door gingen en waar voor het avontuur eindigden waren Jan Groenewoud en Frank Hagoort.
Na een korte pauze werd de finale gehouden.
De deelnemers aan de finale werd vooraf hun gemiddelde beginstand medegedeeld. Dit was achtereenvolgend voor Frank Niermeijer 93 punten, Kees Bos 88 punten en voor Ad Verbeek en Jan Vlastuin 86 punten. Frank had dus een riante voorsprong opgebouwd en het zag er rooskleurig voor hem uit. Maar zeg nooit nooit in zo?n finale. In de finale werd bij elk schot alleen de waardering medegedeeld. En ook nu weer moesten er tien schoten gelost worden. Frank Niermeijer schoot een mooie serie. En kwam geen enkel moment in de problemen. Zijn serie eindigde met een score van 91 punten. Hij kwam op een totaalstand van 184 punten. Zijn naaste concurrent Kees Bos kon hem redelijk volgen, maar absoluut niet bedreigen. Dit omdat hij er enkele mindere schoten bij had. Kees Bos kwam uit op een puntentotaal van 86 en 81, totaal 169 punten. De beide andere heren behaalde series van respectievelijk 78 en 80 punten. Waarbij Jan Vlastuin ten opzichte van Ad Verbeek de winnende paartij was. Jan Vlastuin werd dan ook derde en Ad Verbeek vierde.
Bij de prijsuitreiking werd nog even stilgestaan bij de sponsors de "Mitra" te Scherpenzeel, de "Meat Combinatie Veluwe" uit Ede en recreatieonderneming ?Horizon? uit Voorthuizen.
In de voorronden behaalde Frank Niermeijer ook nog een zogenaamde 50-punten-kaart en ontving daarvoor een extra prijs. Ook werden medewerkers en sponsors bedankt. Rein Rotte maakte de winnaars bekend. En uiteraard werden de prijzen uitgereikt vanaf de achtste plaats.

De uitslag:

1 en Kampioen GKP 2011: Frank Niermeijer met 94 punten als aanvangsgemiddelde over de voorronden en de serie?s 92 en 91, totaal 184 punten.
2 Kees Bos (90); 86 en 81, totaal 169 punten.
3 Jan Vlastuin (87); 84 en 80, totaal 166 punten.
4 Ad Verbeek (87); 85 en 78; totaal 164 punten.
5 Martin Wigtman (88); 82; totaal 170 punten.
6 S. P. (89); 80; totaal 169 punten.
7 Jan Groenewoud (87); 81; totaal 168 punten.
8 Frank Hogoort (85); 76; totaal 161 punten.

Download hier de uitslagen: schietresultaten GKP halve finale en finale 2011