Nieuws archief november 2010

...Terug

01-11-2010

Spannende Finale Klein Kaliber Pistool bij schietvereniging Scherpenzeel.
(Ad Verbeek.)

Scherpenzeel, oktober 2010.

Zoals gewoonlijk is de finale van de zomercompetitie klein kaliber pistool (KKP) bij de schietvereniging Scherpenzeel weer gehouden in de laatste week van oktober. Ook nu weer was deze finale weer heel spannend.
Deze finale met daarvoor een halve-finale werd gehouden op woensdag 27 oktober j.l.. Vanaf april tot en met september hebben eerst de deelnemende schutters vijf wedstrijdseries geschoten. Vandaar de naam zomercompetitie. Er waren dit jaar 21 leden die zich voor deze competitie hadden ingeschreven. Aan de hand van de ranglijst waren de acht hoogst geplaatste schutters uitgenodigd voor het deelnemen aan de halve-finale.

Na een woord van ontvangst werd de aandacht gevestigd op de hoofdsponsor van de zomercompetitie KKP zijnde Jan Groenewoud van de "Sleutelspecialist" uit Amersfoort. En tevens op de co-sponsor; gasterij / wijnhuis "De Salentein" uit Nijkerk.
Er stond namelijk een prachtige prijzentafel met flessen wijn en waardebonnen. Zonder de financiële steun was het ondenkbaar geweest dat de waardebonnen op liepen tot relatief grote bedragen. Dat een ieder een duopakket uitstekende wijnen ontving was geheel en al afkomstig van genoemd wijnhuis.
Baancommandant die avond was Rein Rotte. Samen met Job Bouman en John van Vulpen voerde hij de regie over de wedstrijd.

De acht halve finalisten waren in volgorde van rangschikking Frank Niermeijer, Rene Bunschoten, Martin Wigtman, Kees Bos, Pim Haanschoten, Ad Verbeek, Evert Jan van de Glind en Jacco Gersen.
Bij deze halve finales en bij de latere finale nemen de schutters een tot tien schoten teruggerekend gemiddelde mee uit de voorronden dan wel halve-finale. Frank had daardoor een aanvangsgemiddelde van afgerond 91 punten. Gevolgd door Rene met 90 punten. Daarna zaten er drie schutters op 89, één op 87 punten en de laatste twee op 85 punten.
Schot voor schot en op commando moest er geschoten worden. Dit binnen 75 seconden per schot. Tussen de schoten door worden de scores medegedeeld. Dus dat voert de spanning behoorlijk op.
De hoogste serie in de halve finale werd geschoten door Kees Bos met 93 punten. Dat hij door ging naar de finale was dan ook niet verwonderlijk. Hij begon zelfs de finale met de nummer één positie. Met twee punten meer dan Frank, te weten 91 tegenover 89. De nummer drie en vier voor de finale werden Martin Wigtman en Jacco Gersen.
Nieuwkomer in deze finale, Jacco Gersen, had een keurige serie van 86 punten. Daar waar onder andere Rene Bunschoten het met 78 punten het totaal liet afweten. De andere schutters schoten gemiddeld zodat ook hun kansen verkeken waren op een plek in de finale.

Na een korte pauze werd de finale gehouden. Zoals gezegd met in volgorde van voorsprong Kees Bos, Frank Niermeijer, Martin Wigtman en Jacco Gersen. Met respectievelijk 91, 89, 88 en 86 punten. Bij het eerste schot was Frank met de koploper Kees Bos al gelijkgekomen. En vanaf het vijfde schot werd de voorsprong van Frank alleen maar uitgebouwd. Frank Niermeijer behaalde een afgetekende winst met 182 punten tegenover 177 van Kees Bos als nummer twee.
Ondertussen speelde er zich ook een gevecht af tussen de nummer drie en vier Martin Wigtman en Jacco Gersen. Na het derde, vijfde en zesde schot hadden beide personen een gelijke stand. Daarna kon Martin Wigtman toch enkele puntjes op Jacco Gersen voor blijven.
Martin behaalde in totaal 170 punten tegenover de 169 punten van Jacco.
Omdat er geen gelijke standen waren volgden er geen barageschoten.
Na de prijsuitreiking werd ook nog even stilgestaan bij het feit dat twee deelnemers in de voorronden een volle kaart hadden geschoten. Dit waren Rene Bunschoten en Frank Niermeijer. Frank Niermeijer kon zich evenals de voorgaande twee jaren kampioen KKP van de vereniging noemen.

De uitslagen:

1 en Kampioen KKP 2010: Frank Niermeijer met 91 punten als aanvangsgemiddelde over de voorronden en de series 86 en 93, totaal 182 punten.
2 Kees Bos (89); 84 en 82; totaal 168 punten.
3 Martin Wigtman (89); 87 en 82, totaal 170 punten.
4 Jacco Gersen (85); 86 en 82; totaal 168 punten.
5 Rene Bunschoten (90); 78; totaal 168 punten.
6 Ad Verbeek (87); 80; totaal 167 punten.
7 Evert Jan van de Glind (85); 81; totaal 166 punten.
8 Pim Haanschoten (89); 76; totaal 165 punten.

Schietvereniging Scherpenzeel kan terugkijken op een zeer spannende en geslaagde finale van de zomercompetitie KKP 2010.

Klik op het plaatje voor een vergroting