Nieuws archief mei 2009

...Terug

13-05-2009

SV Scherpenzeel slaat DUBBELslag op Nederlands Kampioenschap Pistoolschieten 2009.

Er gingen maar twee schutters naar het Nationaal Kampioenschap Meesterkaart Licht en Zwaar in Hoofddorp, waar de SSV Buitenveldert gastheer was in het tot schietbaan omgebouwde fort, een voormalig onderdeel van de Stelling (verdedigingslinie) van Amsterdam.
Frank Niermeijer en Gert Jan Hoolwerf hadden zich via de Districtskampioenschappen onlangs in april weten te klasseren voor het NK en zijn daar beiden naar toe geweest. Beiden schoten zowel op het onderdeel Licht als Zwaar kaliber. En niet onverdienstelijk, zo zou later blijken.
Frank, die wat hinder ondervond (fileleed) op de weg naar Hoofddorp miste zijn aanvankelijke starttijd, maar kreeg later volop de gelegenheid zijn kunsten te vertonen. In de tussenliggende wachttijd wist Frank zijn zenuwen weer te kalmeren en schoot zijn met licht kaliber ruimschoots naar de eerste plaats met 388 punten. Nummer twee verkeerde eigenlijk al in de veronderstelling dat hij de nieuwe Nationaal Kampioen was geworden maar had met de late opkomst van Frank buiten de waard gerekend. Hij werd moedig tweede met 385 punten, evenveel als de nummer drie. Frank had kennelijk veel energie gebruikt op dit onderdeel. Met zwaar was het moedig strijdig om het nogmaals te proberen, maar hier lukte het niet. Met 368 punten werd Frank 12de in het algemeen klassement.
Gert Jan, rustig en koelbloedig als hij kan zijn, schoot zijn series in licht kaliber niet tot volle tevredenheid. Mooie series, waaronder een volle bak werden afgewisseld met mindere, waardoor hij strandde met 379 punten waarmee hij 7de werd. Deze juist opgedane ervaring wilde hij niet herhalen en hield de concentratie met zwaar kaliber in elke serie vast. Ook hier een volle bak, maar ook de overige series waren zeer naar tevredenheid. Zijn totale score van 387 bleek ook hier ruimschoots voldoende om Nationaal Kampioen te worden. De nummer 2 en 3 hadden respectievelijk 384 en 381 punten.
Op deze manier haalden de twee schutters van SV Scherpenzeel op 1 NK beide titels binnen en was de winst optimaal.

Klik op het plaatje voor een vergroting