Nieuws archief 2008

...Terug

21-12-2008

DRIE MAAL WINST VOOR FRANK NIERMEIJER.

Woensdag 10 december heeft Frank Niermeijer de derde finale gewonnen die in de afgelopen maanden bij schietvereniging Scherpenzeel werd gehouden. In oktober won hij de finale van de zomercompetitie klein kaliber pistool ( KKP ) van deze schietvereniging. In november was het raak in de finale van de kampioenswedstrijd KKP van de Schiet Kring Gelderse Vallei. En nu behaalde hij de eerste plaats in de finale van de zomercompetitie groot kaliber pistool ( GKP ) van schietvereniging Scherpezeel.

In de zomercompetitie van de schietvereniging Scherpenzeel hebben de deelnemende schutters van april tot en met september vijf series GKP verschoten. Dit betroffen series van tien schoten. Daarin had Frank Niermeijer al de hoogste serie geschoten. Die bestond uit 97 punten. Gevolgd door Ad Verbeek met een serie van 96 punten.
De beste 8 schutters uit deze competitie werden voor de halve-finale uitgenodigd op woensdag 10 december j.l.. Dit waren in volgorde van deelname aan de halve-finale naast Frank ( met gemiddeld 93 punten ) en Ad ( 92 ) de volgende schutters: S. P. ( 89 ), Kees Bos ( 87 ), Jan Vlastuin ( 86 ), Rene Bunschoten ( 86 ), Jan Groenewoud ( 85 ) en Paul Rieken ( 83 ).
De halve-finale was spannend zat. Niet alleen omdat S. P. en Kees Bos bij het vijfde en zesde schot gelijk kwam respectievelijk één punt achter Frank Niermeijer aan kwam. Na ieder schot werden de uitslagen kenbaar gemaakt. Wat het allemaal nog spannender maakte. Maar zeer zeker omdat er een strijd losbrandde om de vierde en vijfde plaats. En dat is zeer belangrijk omdat de nummers één tot en met vier door zouden gaan naar de finale. Het was dus zaak om van de lagere posities door te stomen naar in ieder geval de vierde plaats. Na niet schoten was het nog niet afgelopen. Want Ad Verbeek stond met in totaal 175 punten gelijk met Paul Rieken op de vierde plaats. Een beslissing moest vallen met een barrageschot. Dit viel in het voordeel uit van Paul Rieken. Hij schoot een tien en Ad een acht.
Na de halve-finale werd na een korte pauze de finale met 4 schutters gehouden. Te weten Frank Niermeijer ( met een gemiddelde uit de series en halve-finale van 92 punten ), S. P. ( 90 ), Kees Bos ( 89) en Paul Rieken ( 88 ). Ook nu werden de waarderingen van de schoten omgeroepen. Doch niet de totaalstand. Paul Rieken was overtuigend van de achtste plaats in de halve-finale doorgestoomd naar de vierde plaats in de finale. Maar zijn concentratie zakte weg. Bij zijn schoten zaten nu drie maal een zeven, terwijl alle schoten in de halve-finale hoger waren. Ook S. had er een zeven bij. Alhoewel de overige schoten toch goed waren kon hij Franlk niet inlopen. Ook zakte Kees Bos af. Hij had er nu slechts één tien bij. Frank Niermeijer deed het goed met een serie van 92 punten.
Kampioen GKP 2008 werd die avond dan ook Frank Niermeijer. Met een puntentotaal van 550 punten (463/90/92).
Nummer twee werd S. P. met 444, 91 en 89 punten. Nummer drie werd Kees Bos met 435, 91 en 87 punten. Nummer vier Paul Rieken met 416, 92 en 84 punten.

Tijdens de prijsuitreiking werd goed uitgepakt. P. Veenhuizen sponsorde met zijn bedrijf "Veenhuizen Koeltechniek" uit Voorthuizen ( www.veenhuizen.nl ) deze wedstrijd. Iedere deelnemer ontving een mooie fles wijn. De finalisten zelfs een mooi duo wijnen. Ook ontving iedere deelnemer een cadeaubon welke in waarde op liep met de klassering.
Het bedrijf "Lavite & Noir" ( www.lavitenoir.nl ) van Bas Vlug, lid te "Scherpenzeel", leverde de wijnen.

Veenhuizen Koeltechniek. Als het écht koel moet zijn!

Prijzentafel Groepsfoto

Jan Vlastuin Deelnemers Bunschoten, Groenewoud, Rieken

Klik op het plaatje voor een vergroting


07-12-2008

KAMPIOENSWEDSTRIJD KKP VAN DE SKGV TE SCHERPENZEEL.
(Ad Verbeek.)

Deze wedstrijd werd op de banen van de SV Scherpenzeel gehouden van 10 tot en met 14 november 2008. Ook dit jaar was de opkomst niet erg hoog. Ondanks extra mailings die verzonden waren door de organisatie. Diverse schietverenigingen blonken wederom uit in afwezigheid. Maar de 52 schutters die dit jaar wel aan deze wedstrijd deelgenomen hebben hadden er niet minder de lol in. Deze deelnemers kwamen van tien SKGV- schietverenigingen. Twee meer dan vorig jaar. Te weten; "Leusden en omstreken (1 deelnemer), "Prins Hendrik 88" – Amersfoort (2x), "Wilhelm Tell" – Otterlo (2x), "Ons Genoegen" – Achterveld (2x), "Wilhelm Tell" – Bennekom (4x), " De Eendracht" – Barneveld (4x), "Driebergen-Rijsenburg" (5x), "Wilhelm Tell" – Putten (7x), "De Eendracht" – Terschuur (8x) en "Scherpenzeel" (17x). Nu de aantallen per vereniging nog.
Deze verenigingen hadden in totaal slechts negen (9) korpsen ingeschreven. Hier ook twee meer dan vorig jaar. De scores van de deelnemers vielen over het algemeen tegen. De hoogste score was 370 punten van Frank Niermeijer. De andere schutters kwamen echter niet hoger dan 367 punten of lager.

De beste 8 deelnemers werden voor de halve-finale uitgenodigd. Deze halve-finale - met aansluitend de finale - werden gehouden op maandag 24 november 2008.
De halve-finale werd met 8 schutters gehouden. Ronald Kieft (352) van "Wilhelm Tell" – Putten, Jack Mus (355) van " riebergen-Rijsenburg" en Frank Niermeijer (370), Kees Bos (356), Martin Wigtman (353), Ad Verbeek (352), Rene Bunschoten (351) en Jan Groenewoud (350) van "Scherpenzeel". De halve-finale was spannend zat. Niet in de laatste plaats omdat behoudens Frank Niermeijer die met een gemiddelde van 93 punten de halve-finale in ging alle overige deelnemers op een gemiddelde stond van 89 of 88 punten. Zeven deelnemers met een verschil van 1 punt. Na ieder schot werden de uitslagen kenbaar gemaakt. Wat het allesmaal nog spannender maakte.
Geen enkele schutter kwam met een serie van in de 90 punten uit de halve-finale. Frank had 89 punten en ging door en drie schutters met de serie van 85 punten. Te weten Kees Bos, Martin Wigtman en Rene Bunschoten. De overigen moesten afhaken met series van 76 tot 81 punten. Daar zat dan best wel eens een verdwaalde 4, 5 of 6 bij. En de 7 of 8 werd dan ook meer geraakt dan de 10.

Na de halve-finale werd na een korte pauze de finale met 4 schutters gehouden. Alle vier schutters van "Scherpenzeel". Te weten Frank Niermeijer, Kees Bos, Rene Bunschoten en Martin Wigtman. Hun aanvangsgemiddelde was respectievelijk 91 en 3 maal 87 punten. Ook nu werden de aarderingen van de schoten omgeroepen. Doch niet de totaalstand. Rene Bunschoten was overtuigend van de zevende plaats in de halve-finale doorgestoomd naar de derde plaats in de finale. Maar hij zakte door het ijs met een 3 en een 5 bij zijn schoten. Ook Kees Bos had er nu een 5 bij. En schoot 5 maal een 7. Frank Niermeijer deed het goed met een serie van 91 punten. Martin Wigtman liep eerst een puntje op Frank in maar verloor die later weer.

Kampioen KKP 2008/2009 werd die avond Frank Niermeijer. Met een puntentotaal van 550 punten (370/89/91).
Nummer twee werd Martin Wigtman met 352, 85 en 87 punten. Nummer drie werd Rene Bunschoten met 351, 85 en 76 punten. Nummer vier werd Kees Bos met 356, 85 en 73 punten. Alle vier schutters van schietvereniging "Scherpenzeel".

Tijdens de prijsuitreiking werd goed uitgepakt. Jan Groenewoud van "Scherpenzeel" sponsorde met zijn bedrijf "De Sleutelspecialist " uit Amersfoort (www.sleutelspecialist.com) deze wedstrijd.
Het bedrijf "Lavite & Noir" (www.lavitenoir.nl) van Bas Vlug, lid te " Scherpenzeel", leverde wijnen. "Tech Solutions" uit Scherpenzeel (www.tech-solutions.nl) wat extra prijzen. En "wapenhandel Janssen VOF" (www.wapenhandeljanssen.nl) gaf korting op waardebonnen.

Voor de besten in alle klassen waren er waardebonnen. Variërend naar gelang het aantal deelnemers in de klassen. In de H-klasse ontving 30% van de deelnemers een cadeaubon. In alle andere klassen 50% van de deelnemers. Voor elke schutter van de beste drie korpsen was er een mooie fles wijn.
En natuurlijk voor alle halvefinalisten en finalisten waren er mooie prijzen.
Er kan teruggekeken worden op een goede en spannende Kampioenswedstrijd KKP 2008/2009.

De Sleutelspecialist, voor al uw sleutels & sloten. Ook gespecialiseerd in reparaties. Lavitenoir, voor goede wijn en mooie kunst.

Groepsfoto

Bunschoten Wigtman Publiek

Klik op het plaatje voor een vergroting