Nieuws archief 2006

...Terug

10-12-2006
FINALE ZOMERCOMPETITIE GROOT KALIBER PISTOOL.

( Ad Verbeek. )


Zoals reeds meerdere jaren gebruikelijk is werd er ook dit jaar weer binnen de gelederen van de schietvereniging Scherpenzeel in het begin van de maand december een interne finalewedstrijd gehouden in de discipline Groot Kaliber Pistool. Winnaar werd dit jaar Frank Niermeijer.

Deze finale werd op woensdag 06 december j.l. op de banen van schietvereniging Scherpenzeel gehouden. Daaraan werd deelgenomen door de acht hoogst geplaatsten uit de gehele zomercompetitie. S. P., de winnaar van vorig jaar, had dit jaar verstek laten gaan en kon daardoor zijn titel niet verdedigen.
De wedstrijd bestond zoals gewoonlijk uit twee series met vier schutters voor een zogenaamde halve-finale. Daaraan werd door alle acht de schutters dus deelgenomen.
Gevolgd door een finale waarin slechts de vier besten in door gingen.
De wedstrijd stond onder de deskundige leiding van Rein Rotte (baancommandant), Martin Wigtman en Roelof Smit (telling).
Eerst moesten de nummers één tot en met vier hun prestaties vertonen. Dit waren achtereenvolgend Gert Jan Hoolwerf, Frank Niermeijer, Jan Vlastuin en Rene Bunschoten. Gert Jan Hoolwerf begon de halve-finale met een gemiddelde uit de voorronde van 94 punten. Frank met 91, Jan met 89 en Rene met 86 punten. Na het eerste schot was er direct al een aftekening. Rene schoot daarbij een vier terwijl de andere drie schutters een acht, negen en tien uit de loop toverden. Later in de wedstrijd werd door Rene nog wat lage scores neergezet, waardoor zijn kansen op de finale zienderogen afnamen. De andere drie presteerden goed tot zeer goed. Frank zette een zeer goede serie neer van 93 punten.
De tweede serie schutters bestond uit Ad Verbeek, Evert Jan Smit, Kees Bos en Marc Geurten. Ad nam een gemiddelde mee van 85 punten, Evert Jan 81 en Kees Bos en Marc beiden ieder 77 punten. Kees Bos zette een mooie serie neer van 90 punten. En kwam daardoor in de finale terecht ten koste van Rene Bunschoten. Marc Geurten liet ook een nette serie zien van 85 punten. Maar door zijn achterstand kwam hij net niet in de finale. De series van Evert Jan Smit en Ad Verbeek vielen duidelijk tegen. Beiden zakten dan ook in de eindstand.

In de finale traden de volgende schutters in het strijdperk. Frank Niermeijer, die door zijn goede serie in de halve-finale de leidende positie over nam van Gert Jan Hoolwerf. Frank begon met een gemiddelde van punten. Gert Jan kwam op plaats twee te staan met 90 punten. Gevolgd door Jan Vlastuin met 88 punten. En zoals gezegd had Kees Bos zich in de finale gewerkt door een goede serie in de halve-finale. Hij nam een gemiddelde mee van 84 punten. Alhoewel Kees Bos zeer goed begon met een negen en twee maal een tien verprutste hij zijn kansen. Toen hij tot drie keer toe zijn wapen weer naar beneden haalde omdat hij niet geconcentreerd genoeg was werd meedogenloos door de baancommandant aangekondigd dat er nog slecht tien seconden te gaan waren. En dat was te kort om het schot er nog uit te laten gaan. Op 75 seconden klonk het sein; stop. Dit terwijl hij niet tot schot was gekomen. Weg tien punten. Beter ging het met de andere drie. Alhoewel Frank met een zeven begon waren de meeste schoten toch een tien. Dit ging bij de andere twee iets minder.
Het gevolg tekende zich tijdens de serie al af.
Frank Niermeijer werd dit jaar de terechte winnaar van de Zomercompetitie Groot Kaliber Pistool bij de schietvereniging Scherpenzeel met een eindserie van 92 punten.

Bij de prijsuitreiking werd terecht nog even stilgestaan bij de sponsoring van ons mede-verenigingslid Jan Groenewoud.
Die uit naam van zijn bedrijf, De Sleutelspecialist uit Amersfoort, verantwoordelijk was voor een prachtige prijzentafel.
Een ander verenigingslid, Bas Vlug, heeft er voor gezorgd dat er mooie flessen Castel-wijnen op de prijzentafel prijkten.

De einduitslag was als volgt: 1 – Frank Niermeijer met 91 (gemiddelde uit competitie), 93 (halve-finale) en 92 punten (finale).
2 - Gert Jan Hoolwerf met 93, 87 en 91 punten.
3 - Jan Vlastuin met 89, 86 en 89 punten.
4 - Kees Bos met 77, 90 en 80 punten.
5 - Marc Geurten met 77 en 85 punten.
6 - Ad Verbeek met 85 en 76 punten.
7 - Rene Bunschoten met 86 en 67 punten.
8 - Evert Jan Smit met 81 en 65 punten.

Deelnemers finale GKP 2006
Klik op het plaatje voor een vergroting


05-12-2006
Finale Kampioenswedstrijd KKP 28 november 2006 van de SKGV.

Ook dit jaar had de SV Scherpenzeel de organisatie op zich genomen van de kampioenswedstrijd KKP van de Schiet Kring Gelderse Vallei.
Zoals gewoonlijk was deze wedstrijd een gemoedelijk samenzijn. Het organiserende team bestaande uit de heren Jan Groenewoud, Frank Niermeijer, Ad Verbeek en Martin Wigtman zorgde er voor dat de uitslagen netjes en redelijk vlot bij de schutters kwamen met aan het einde van de avonden een tussenstand.
Als eerste kwam met een evenaring van zijn punten van 2005 uit de bus Frank Niermeijer van Scherpenzeel met 377 punten. Hij ging der halve de finale in met 94 punten. Dit is het gemiddelde teruggebracht naar 10 schoten. Tweede werd Wim van Maanen van de Eendracht uit Terschuur met 365 punten ( 91 ). Derde Floris van de Vliert van Wilhelm Tell uit Bennekom met 364 punten ( 91 ). Vierde zou Rene Bunschoten van Scherpenzeel met 361 punten ( 90 ) zijn. Maar door omstandigheden was hij niet aanwezig. Vijfde S. P. van Scherpenzeel met 360 punten ( 90 ). Zesde Martin Wigtman van Scherpenzeel met 359 punten ( 90 ). Zevende Johan Ootjers van Wilhelm Tell uit Putten met 357 punten ( 89 ). En achtste ook met 357 punten Gert Polman van Driebergen-Rijsenburg uit Driebergen ( 89 ).
Voor hen stond een mooie prijzentafel te wachten. Ook aan de beste drie schutter in elke klasse was gedacht. En eveneens aan de drie beste teams. Hierin had de plaatselijke Super de Boer een bijdrage in. Maar het ging natuurlijk om de Kampioenstitel met bijbehorende bokaal en eeuwige roem ( voor een jaar ).
De halve finale verliep voor Frank Niermeijer niet naar behoren. Toch kon hij de derde plaats in de finale bemachtigen. Beter ging het met S. P., Martin Wigtman en Gert Polman. Zij rukten allen op en kwamen in de finale terecht. Dit ten koste van Wim van Maanen en Floris van de Vliert. Die terugzakten in de rangrijst. Ook Johan Ootjers was niet bij machte om een goed resultaat naar te zetten.
In de finale kwam Frank Niermeijer weer tot zich zelf en zette een goede score neer. De andere schutters lieten zo hier en daar een puntje vallen.
Uiteindelijk werd Frank Niermeijer ook dit jaar weer Kampioen KKP van de SKGV.
Gefeliciteerd.
Alle uitslagen hangen op het prikbord en een volledig verslag is te lezen in het decembernummer van De Scherpschutter.

Finale KKP 28-11-2006
Klik op het plaatje voor een vergroting


05-12-2006
FINALE GKP.

Aanstaande woensdagavond 6 december 2006 wordt op de 25 meter banen van onze schietvereniging de halve finale en de finale gehouden van de Zomercompetitie Groot Kaliber Pistool/Revolver 2006. De beste acht schutters uit de voorronden zijn uitgenodigd om daar aan deel te nemen. Aanvang 20.00 uur. Voor de deelnemers staat weer een bijzondere prijzentafel te wachten. De prijzen zijn gesponsord door De Seutelspecialist uit Amersfoort.